

megtekintve: 9 182 alkalommal
elkészítve: 185 alkalommal megfőztem én is
Az élesztőt felfuttatjuk langyos kefirben.
Elkeverjük benne a tojásokat, a sót és összedolgozzuk a liszttel.
Akkora tálba tegyük, hogy legyen helye legalább a duplájára kelni.
Fóliával letakarva hűtőben egy éjszakát pihentetjük.
A tésztából kisebb maréknyi darabokat letépünk és kerek formára nyújtjuk a kezünkkel.
Felhevített, forró olajban világos-aranysárgára sütjük a lángos mindkét oldalát. Miközben sül az egyik lángos, kinyújtjuk a következőt.
Az olajból kiemelve papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat ne szívja magába.
Ízlés szerint fokhagymával bedörzsölhetjük a tetejét, vagy tejföllel, reszelt sajttal tálalhatjuk.
sütési idő: 20 min
A tészta 4-5 napig eláll a hűtőben.
(12 db)
6 dl kefir
4 tojás
5 dkg friss élesztő
3 tk só
1 kg liszt
napraforgóolaj
Tetejére igény szerint:
fokhagyma
tejföl
reszelt sajt