

megtekintve: 14 527 alkalommal
elkészítve: 268 alkalommal megfőztem én is
A hideg vajat felkockázzuk, alaposan összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot, és a vizet. Tésztát gyúrunk belőlük, majd gombócot formázunk és fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
A barackokat megmossuk, cikkekre vágjuk. A tészta felét lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és 20-22 cm átmérőjű kört formázunk belőle. Megkenjük 2 evőkanál lekvárral úgy, hogy a széleken kb. 2-3 cm-es peremet hagyunk.
Rárakjuk a barackszeletek felét, ráhajtjuk a tészta peremét, és a széleit lekenjük tojással. Sütőpapírral fedett tepsire helyezzük.
180 °C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Ugyanígy járunk el a tészta másik felével is.
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
Kalória: kb. 1300 kcal/darab
17 dkg vaj
22 dkg liszt
1 púpos evőkanál cukor
2-3 evőkanál hideg víz
5 db érett barack
4 evőkanál baracklekvár
1 tojás