Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Karamelles halloween mousse Picipiros Konyhájából recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 305 alkalommal

elkészítve: 8 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

1. A krémhez a tojások sárgáját elektromos habverővel közepes fokozaton addig verjük, míg habosodni kezd, majd folytonos keverés mellett apránként hozzáaadjuk a cukrot. Fehéredésig verjük. A sárgájához kimért cukrászhabot közepes lángon felmelegítjük, de nem forraljuk, majd lassan, állandó keverés mellett hozzáöntjük a sárgájás habot és sűrűre főzzük. A tűzről levéve beleöntjük a kockákra tördelt fehércsokit és addig keverjük, míg teljesen felolvad benne. Folpackot tapasztunk az edényben a krém felületére hogy ne bőrösödjön, hagyjuk langyosra hűlni majd hűtőbe tesszük és hagyjuk teljesen lehűlni.

2. A krémhez kimért cukrászhabot keményre verjük, majd belekeverjük a hűtőből kivett krémet és egyneművé keverjük egy spatulával. Hűtőbe tesszük felhasználásig.

3. Az agy formánkat félig megtöltjük a mousse krémmel és 20 percre fagyasztóba tesszük.

4. A fagyasztóból kivéve rákanalazzuk a zúzott epret a moussera, ráöntjük a maradék mousset és egy éjszakára fagyasztóba tesszük.

5. Másnap elkészítjük a karamellt. A cukrot egy edényben felhevítjük, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a margarint. Visszatesszük tartalék lángon a tűzre, folytonos keverés mellett hozzáöntjük a habtejszínt, végül csepegtetünk bele pár csepp vörös ételfestéket. Amikor már szép, sima a karamellünk, félretesszük és hagyjuk kihűlni.

6. Ha kihűlt a karamell, kivesszük a fagyasztóból a mousset, késsel kicsit végigmegyünk a mousse és a forma között, aljára tálcát helyezünk, átfordítjuk és az agyunkat egy picit letakarjuk meleg vizes konyharuhával. Hagyjuk így szobahőmérsékleten állni fél órát.

7. A formát nagyon óvatosan lehúzzuk, meglocsoljuk a mousset a sűrű karamellel és fogyasztásig hűtőbe tesszük.

főzési idő: 10 min

Személyes jó tanács

Ha elakadnátok, nézzétek meg az elkészítési folyamatról készült videóm a Picipiros Konyhája nevű Facebook oldalamon, ahol szívesen válaszolok a recepttel kapcsolatos kérdéseitekre is.

Hozzávalók

Moussehoz:
- 8 db tojás sárgája
- 50 g kristálycukor
- 360 ml cukrászhab a sárgájához
- 260 g fehércsoki
- 240 ml cukrászhab a kész krémhez
- szilikonos vagy műanyag agy forma

Töltelékhez:
- 6 kanál villával összetört eper

Öntethez:
- 200 g cukor
- 100 g margarin
- 120 g habtejszín
- pár csepp vörös ételfesték

Kövess minket a Facebookon is!