Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Kínai édes-savanyú egytálétel recept

A recept értékelése: 2,5 pont
  • 30 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 10 198 alkalommal

elkészítve: 171 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Katrin

Elkészítése

Nagyobb serpenyőben olajon megpároljuk az apró kockákra összevágott csirkehúsokat,
amiket előre megsóztunk. Kb. 10 perc alatt elkészül, majd hozzákeverjük az apró kockákra
összevágott vöröshagymát is és a zöldségkeveréket, majd ráöntjük a balzsamecetet és
tovább kevergetjük. Utána hozzákeverjük a fokhagymanyomón összetört fokhagymát is.

Közben forró vízben kb. 3 percig főzzük a cérnametéltet, (majd leszűrjük, nem kell leöblíteni)
s a serpenyőben lévő húsos zöldségekre öntjük. Hozzákeverünk 3 evőkanál mézet, egy
teáskanálnyi mustárt, s még kb. 8-10 percig főzzük. Ha szükséges, kis vizet öntünk alá,
hogy oda ne égjen.

főzési idő: 15 min
sütési idő: 20 min

Személyes jó tanács

Olyan íze lesz, mint a Kínai étteremben az édes-savanyú mártásos ételnek...szerintem...

Hozzávalók

Kb. 50 dkg csirkefilé (akár csirkemell, v. csirkecomb filézve)
fél csomag (kb. 25 dkg) kínai zöldségkeverék
20 dkg cérnametélt
3 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál méz
1 evőkanál étolaj
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
kicsi mustár

Kövess minket a Facebookon is!