megtekintve: 10 198 alkalommal
elkészítve: 171 alkalommal megfőztem én is
Nagyobb serpenyőben olajon megpároljuk az apró kockákra összevágott csirkehúsokat,
amiket előre megsóztunk. Kb. 10 perc alatt elkészül, majd hozzákeverjük az apró kockákra
összevágott vöröshagymát is és a zöldségkeveréket, majd ráöntjük a balzsamecetet és
tovább kevergetjük. Utána hozzákeverjük a fokhagymanyomón összetört fokhagymát is.
Közben forró vízben kb. 3 percig főzzük a cérnametéltet, (majd leszűrjük, nem kell leöblíteni)
s a serpenyőben lévő húsos zöldségekre öntjük. Hozzákeverünk 3 evőkanál mézet, egy
teáskanálnyi mustárt, s még kb. 8-10 percig főzzük. Ha szükséges, kis vizet öntünk alá,
hogy oda ne égjen.
főzési idő: 15 min
sütési idő: 20 min
Olyan íze lesz, mint a Kínai étteremben az édes-savanyú mártásos ételnek...szerintem...
Kb. 50 dkg csirkefilé (akár csirkemell, v. csirkecomb filézve)
fél csomag (kb. 25 dkg) kínai zöldségkeverék
20 dkg cérnametélt
3 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál méz
1 evőkanál étolaj
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
kicsi mustár
só