megtekintve: 10 518 alkalommal
elkészítve: 271 alkalommal megfőztem én is
A babot előző este beáztatjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd a füstölt szalonna zsírján lepirítjuk, Rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd a tűzről levéve megszórjuk őrölt csemege paprikával. Hozzáadjuk a kockákra vágott sertéshúst, füstöltsonkát és jól átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk delikáttal, majd felengedjük vízzel. Beletesszük a karikára vágott füstölt kolbászt, az erős paprikát, a zöldpaprikát, a sárgarépát, a petrezselymet, a babot és addig főzzük amíg a hús és a bab megpuhul. Ekkor a tojásból, sóból és réteslisztből elkészítjük a csipetkét amit a levesbe teszünk és néhány perc alatt a levesben puhára főzzünk. Forró tejföllel tálaljuk.
Hozzávalók:
- 500 g sertéscomb
- 300 g tarkabab
- 1szál füstölt kolbász
- 20 dkg füstölt sonka
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g füstölt szalonna
- 1 zöldpaprika
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyem
- 3 db babérlevél
- kb. 4 liter víz, só, őrölt bors, delikát, „Erős Pista”erős paprikaőrlemény,
A csipetkéhez: -1 tojás, pici só, rétesliszt