Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Diós kifli recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 120 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 8 550 alkalommal

elkészítve: 172 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Csaba

Elkészítése

Kb. 2 dl tejben cukorral az élesztőt felfuttatjuk, és a többi hozzávalókkal összegyúrjuk a tésztát. A tésztát letakarjuk és két órát pihentetjük. A tésztát tíz részre osztjuk. A részeket egyenként kb. 3 mm vastagságban kinyújtjuk kerek formában. Körcikkekre vágjuk, félbevágjuk függőlegesen majd vízszintesen és a negyedeket is 3 vagy 4 részre osztjuk.
A porcukorral elkevert dióhoz adunk egy kis tejet, hogy összeálljon. Kis halmokat teszünk a körszeletek szélesebbik végére és a vékonyabbik része felé feltekerjük. Tepsibe helyezzük őket és 180 fokon aranysárgára sütjük. Porcukorral megszórhatjuk a tetejét.

sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C

Személyes jó tanács

Tölteléknek használhatunk gesztenyemasszát is.

Hozzávalók

1 kg liszt
1 tk. só
1 ek. cukor
½ liter tej
3 dl étolaj
1 élesztő (4 g)

Töltelék:
30 dkg darált dió
porcukor
tej

Kövess minket a Facebookon is!