Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Vaníliás Szelet recept

A recept értékelése: 2,6 pont
  • 75 min
  • egyszerû
  • nagyon olcsó

megtekintve: 11 265 alkalommal

elkészítve: 200 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: csobánotília

Elkészítése

Tészta elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. Margarinnal kenjük be a tepsi belsejét. Kinyújtjuk mindet olyan méretűre, amekkora a tepsi és előmelegített sütőben 200 C fokon 10-15 percig sütjük egyenként a tésztát-
Krém elkészítése:
Fél liter tejből és 5 evőkanál lisztből sűrű szószt főzünk és kihűtjük. 20 dkg margarint és 20 dkg porcukrot habosra keverünk 1 csomag vanília cukorral. Ha a szósz kihűl akkor az egészet összekeverjük és megkenjük vele a lapokat. A tetejére krémet is tehetünk vagy felolvasztott csokival bevonjuk. Tetszés szerint díszítjük.


Elkészítési idő: 60 perc
Adag: 8 fő
Ár: 500-600 ft

főzési idő: 5 min
sütési idő: 15 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

10-15 perc sütés

Hozzávalók

Hozzávalók:

Tésztához:
-10 evőkanál olaj
-10 evőkanál kristálycukor
-fél csomag szalalkáli
-3 tojás
-1 csipet só
-annyi liszt, hogy könnyen nyújtható legyen.

Krémhez:
-0,5l tej
-5 evőkanál liszt
-20 dkg margarin
-1 csomag vanília cukor
-20 dkg porcukor


Kövess minket a Facebookon is!