megtekintve: 12 388 alkalommal
elkészítve: 261 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés:
A burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. A póréhagymát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, (csak a fehér részét) vékonyan felkarikázzuk, a paprikát kicsumázzuk, apró kockákra vágjuk. A kukoricát lecsepegtetjük, a petrezselymet finomra aprózzuk.
A vajat/margarint felforrósítjuk, rádobjuk a pórét és a paprikát, majd erős tűzön, folyamatosan keverve 3-4 percig pirítjuk. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, mély tálba tesszük. Hozzáadjuk a kukoricát, a petrezselymet, a pirított pórét-paprikát, a paprikakrémet, ízlés szerint sót, (frissen) őrölt borsot, majd megszórjuk a liszttel, és összekeverjük a tojássárgájákkal.
A masszából puffancsokat formálunk, és kisütjük. Papírkendőre téve felitatjuk róluk az olajat, előmelegített tálra halmozzuk, és azonnal tálaljuk.
Sült húsokhoz, virslihez, grillezett sültekhez pompás; ketchuppel gazdagítva önálló étel!
Hozzávalók 16 darabhoz:
40 dkg burgonya
1 szál póréhagyma
1 piros húsú paprika
25-30 dkg csemegekukorica (konzerv)
1 nagy csokor petrezselyem
2 dkg margarin
1 kk. csípős paprikakrém
2 evőkanál liszt
2 tojássárgája
olaj a sütéshez