Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Hóember (mézes krémes) recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 105 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 179 alkalommal

elkészítve: 48 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A margarint edénybe tesszük, felolvasztjuk, hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a tojásokat és a szódabikarbónát. Habosra keverjük a masszát. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a lisztet.
Deszkán átgyúrjuk a tésztát, négy részre osztjuk, és megsütjük a lapokat, zsírozott nagy méretű tepsi hátán. Gyorsan sülnek a lapok!
A krémhez a vízben , amiben elkeverjük a pudingport, a cukrot, és keményre főzzük.
A margarint habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz.
Megtöltjük a lapokat. Tetejére keksztekercs masszából (darált keksz, kis margarin, kakaópor, lekvár) hóembert formáztam, nyújtható cukormázzal ( marcipánnal) bevontam, és "felöltöztettem" a hóembert.

főzési idő: 10 min
sütési idő: 4 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Gyerekeknek igazi meglepi mikulásra, karácsonyra.

Hozzávalók

A tésztához
15 dkg cukor
6 dkg margarin
5 ek méz
2 db tojás
1 db tojássárgája
1.5 kávéskanál szódabikarbóna
52 dkg finomliszt
A krémhez
1.5 l víz ( mindig vízzel főzőm, keményebb a puding)
5 tasak vaníliás pudingpor
30 dkg cukor (ízlés szerint)
375 g margarin

Kövess minket a Facebookon is!