Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Csokoládés kuglóf recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 75 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 860 alkalommal

elkészítve: 24 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A kuglóf formát alaposan kivajazzuk, lisztezzük. A lisztet összekeverjük a sütőporral , a csokit finomra reszeljük. A vajat kézi mixerrel habosra keverjük a cukorral , vaníliás cukorral, sóval. A tojásokat egyesével hozzáadjuk, és alaposan eldolgozzuk. A lisztkeveréket apránként a masszához adjuk, és a tejet is. A masszát kétfele vesszük. Egyik részéhez megy a mandula, a másik részéhez a csokoládé, és a rum. A világ színű massza felét beleöntjük a formába, rá a csokis, majd a maradék fehér , villával kicsit összekeverjük. 180 C fokos sütőbe az alsó rácson kb.45-50 percig sütjük. ( tűpróba).A sütőből kivéve, kb. 10 percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk. Az étcsokoládés bevonót kevés olajjal gőz fölött megolvasztjuk , bevonjuk a kuglófot, ha kicsit kihűlt, a megolvasztott fehér csokival csíkokat húzunk rá, és hurkapálcával kissé széthúzogatjuk.

hőfok: 180 °C
sütési mód: alsó sütés

Hozzávalók

30 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
10 dkg étcsokoládé
25 dkg puha vaj
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
4 db tojás
4 evőkanál tej
5 dkg darabolt mandula
2 kanál rum
bevonáshoz:
20 dkg étcsoki
10 dkg fehér csoki

Kövess minket a Facebookon is!