megtekintve: 11 487 alkalommal
elkészítve: 263 alkalommal megfőztem én is
Habosra keverem a vajat a porcukorral és a sóval, majd hozzáadom a tojások sárgáját. A csokoládét felolvasztom meleg vízfürdő felett, és óvatosan hozzákeverem az eddigiekhez. A tojásfehérjét felverem, és a liszttel felváltva apránként adom a masszához, és óvatosan összekeverem az egészet. A tésztát a sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöm, és 190 fokra előmelegített sütőben sütöm körülbelül 50 percig. A sütőből kivéve csak másnap emelem ki a formából.
A krémhez a tejszínt felfőzöm a tortabevonóval. Hűtőbe teszem másnapig. A csoki pudingot megfőzöm a vízben , a cukorral, szintén eltesszük másnapra. A következő nap habosra keverem a csokis tejszínt, a pudingot, a margarint a porcukorral, majd mindet összekeverem, mehet bele egy jó adag rum aroma ( v.kis rum) .
A tésztát óvatosan három lappá vágom, megkenem a krémmel.
Nyújtható cukormázból sablon alapján kivágom a mintát, és a torta tetejére teszem.
sütési idő: 50 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Hozzávalók a tortalaphoz
12 dkg vaj
22 dkg porcukor
csipetnyi só
6 tojás
13 dkg étcsokoládé
13 dkg liszt
Hozzávalók a krémhez:
2 dcl tejszín
1 tábla tortabevonó
1 csokoládé puding
1-2 kanál cukor
2,5 dcl víz
25 dkg margarin
20 dkb porcukor