![A recept értékelése: 2,6 pont A recept értékelése: 2,6 pont](/images/ert_3.png)
![Hagymás szűzpecsenye mártásban recept](https://images.konnyugyorsreceptek.hu/fotok/recept/122.jpg)
megtekintve: 11 617 alkalommal
elkészítve: 292 alkalommal megfőztem én is
1.Egy kb 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral bélelünk, majd kirakjuk az oldalát felezett, az alját pedig egész babapiskótákkal.
2.A töltelékhez a gesztenyemasszát simára keverjük a rummal és a porcukorral. Beleforgatjuk a felvert tejszínhabot, végül a fél dl hideg vízben megduzzasztott, majd (mikróban) felmelegített zselatint.
3. Az így kapott gesztenyekrémet az előkészített formába, a babapiskótára töltjük, majd hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
4. A díszítéshez a gesztenyemasszából szíveket formázunk, majd gőz felett vagy mikróban megolvasztott étcsokoládéba mártjuk az egyik felüket.
Tálalás előtt kakaóporral meghintjük.
16 szelethez:
20 dkg babapiskóta
A krémhez:
50 dkg cukrozott gesztenyemassza
3-4 evőkanál rum (helyettesíthető rumaromával)
5 dkg porcukor
4 dl hideg habtejszín, habbá verve
fél dl víz,
1 teáskanál zselatin
A díszítéshez:
10 dkg gesztenyemassza
5 dkg étcsokoládé,
kevés kakaópor