

megtekintve: 1 722 alkalommal
elkészítve: 33 alkalommal megfőztem én is
A kakaós piskótához a tojásokat kikeverjük a cukorral habosra, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet , a diót, majd a többi hozzávalóval simára keverjük. 20x25 cm-es formában 180 C fokos sütőben megsütjük. A fehér piskótával ugyanígy járunk el. (tojásokat kikeverjük a cukorral habosra, majd hozzá szitáljuk a lisztet.).
Csoki krém: A tejszínt melegítjük, beletördeljük a csokoládét, simára keverjük. Hűtőbe tesszük. Ha kihűlt kihabosítjuk.
Fehér krém: Tejszínt melegítjük, belekeverjük a fehér csokit,simára keverve hűtőbe tesszük. Ha kihűlt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a mascarponét.
A kakaós piskótát két lapba vágjuk, megkenjük a csokoládés krémmel. Rátesszük a másik lapot, megkenjük a fehér krémmel , erre kerül a fehér piskóta. Tetejére csokoládé mázt öntünk, tetszés szerint díszítjük.
Én most ovális alakúra vágtam.
sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Hozzávalók a kakaós piskótához.
4 tojás
200 gr cukor
100 ml olaj
300 gr liszt
100 gr durvára darált dió
50 gr kakaópor
csipet só
150 ml tej
1 tasak sütőpor
A fehér laphoz:
2 tojás
3 kanál liszt
2 kanál cukor
pici sütőpor
Csokoládé krémhez:
300 gr étcsoki
300 ml habtejszín
A fehér krémhez:
250 ml habtejszín
100 gr fehér csoki
200 gr mascarpone
Tetejére:
100 gr tejcsokoládé
100 ml habtejszín