Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Fahéjas-almás puffancs recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • egyszerû
  • nagyon olcsó

megtekintve: 8 350 alkalommal

elkészítve: 187 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: kovigyrogy

Elkészítése

1.Az almákat megmossuk,megpucoljuk és kockára vágjuk.
2.A szoba hőmérsékletű margarint a cukorral habosra keverjük.Majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot,csipet sót,majd egyenként a tojásokat.
3.Sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet is hozzákeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a kockára vágott almát.
4.Sütőpapírral bélelt tepsire kis kupacokat rakunk belőle,2-3 cm-es távolságra egymástól mert sütés közben összefolynak.
5.Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. porcukorral gazdagon meghintjük.

sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

25 dkg margarin (szoba-hőmérsékletű)
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor (Bourbon)
1 csipet só
4 db tojás
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál fahéj (őrölt)
1 kg alma (kockára vágva)

Kövess minket a Facebookon is!