megtekintve: 25 260 alkalommal
elkészítve: 213 alkalommal megfőztem én is
A karalábét megpucoljuk és kockákra vágjuk, és sós-fokhagymás hideg vízben, forrástól számított 10 percig főzzük, majd leszűrjük.
Elkészítjük masszát: apróra vágjuk a hagymát, majd hozzátesszük a már összekevert túró-joghurt keverékhez, majd fűszerezzük.
A virsliket felkarikázzuk.
A jénai tál aljára egy réteg karalábét teszünk. Utána jön a massza és a virsli első fele, majd megint a zöldség, aztán massza és virsli. A tetejére tehetünk reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, lefedve 25 percig sütjük.
sütési idő: 25 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alsó sütés
További diétás receptek:
dietasmindennapok.blogspot.hu
facebook.com/dietasmindennapok
5 db közepes méretű karalábé
1 teáskanál só (Vegeta is lehet)
1 teáskanál fokhagyma-granulátum
250 g zsírszegény tehéntúró
100 g zsírszegény natúr joghurt
1 újhagyma fehér része apróra vágva
1 mokkáskanál Vegeta
1 mokkáskanál zöldfűszer, pl. petrezselyem
opcionális:
30 g light trappista sajt a tetejére reszelve
2 db virsli felkarikázva a rétegek közé