Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Csokoládés-meggyes brownie recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 6 126 alkalommal

elkészítve: 162 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

1. A sütőt előmelegítjük 170 C°-ra. A diót feltörjük, és száraz serpenyőben megillatosítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk.
2. Az étcsokoládét a vajjal/margarinnal gőz felett összeolvasztjuk. Az egész tojásokat robotgéppel fehéredésig habosítjuk a cukorral.
3. Az olvasztott vajas csokoládét a felhabosított tojásokhoz adjuk, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a vágott diót.
4. Egy 40x20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát, a meggyeket szétszórjuk a tetején, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

sütési idő: 30 min
hőfok: 170 °C

Személyes jó tanács

281 kcal/darab

Hozzávalók

Hozzávalók 16-20 kockához


35 dkg étcsokoládé
22 dkg vaj/margarin
5 tojás
10 dkg cukor
10 dkg dió
2 teáskanál sütőpor
15 dkg liszt
20 dkg magozott meggy

Kövess minket a Facebookon is!