megtekintve: 16 406 alkalommal
elkészítve: 302 alkalommal megfőztem én is
1. A sütőt előmelegítjük 170 C°-ra. A diót feltörjük, és száraz serpenyőben megillatosítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk.
2. Az étcsokoládét a vajjal/margarinnal gőz felett összeolvasztjuk. Az egész tojásokat robotgéppel fehéredésig habosítjuk a cukorral.
3. Az olvasztott vajas csokoládét a felhabosított tojásokhoz adjuk, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a vágott diót.
4. Egy 40x20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát, a meggyeket szétszórjuk a tetején, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
sütési idő: 30 min
hőfok: 170 °C
281 kcal/darab
Hozzávalók 16-20 kockához
35 dkg étcsokoládé
22 dkg vaj/margarin
5 tojás
10 dkg cukor
10 dkg dió
2 teáskanál sütőpor
15 dkg liszt
20 dkg magozott meggy