

megtekintve: 7 033 alkalommal
elkészítve: 195 alkalommal megfőztem én is
Tészta
Egy tálba összekevertem a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót és a kakaót.
Egy másik tálban robotgéppel alaposan kikevertem a cukrot a margarinnal, majd hozzákevertem az egész tojást, a vanília aromát, a tejfölt és az ételfestéket.
A lisztes keverékhez hozzáöntöttem a folyékony masszát, és jól összekevertem. 3 muffin formát félig megtöltöttem a masszával, a többit egy 20 cm-es tortaformába öntöttem. Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt megsütöttem a tésztát. Megtöltés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém
A krémhez a margarint simára kevertem a mascarponéval, a porcukorral és a vanília aromával.
A testet félbe vágtam, megtöltöttem a krémmel. A lábakat és a farkat a krémmel a testhez ragasztottam és azokat is bevontam. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen.
Vizes piskóta
A tojássárgákat cukorral és a vízzel kikevertem.
A tojásfehérjéket felvertem habnak.
A felvert fehérjéket a liszttel a cukros tojásos masszához forgattam, egy kis zöld ételfestéket csöpögtettem bele.
Egy kisebb téglalap alakú tepsiben 180 fokon megsütöttem.
Díszítés
A tappancsokat rózsaszín marcipánnal díszítettem.
A zöld alapra raktam a nyuszit, és megszórtam kókuszreszelékkel.
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alsó sütés
Itt találtam a receptet: http://www.mindmegette.hu/voros-barsony-torta.recept
Húsvétra készítettem belőle egy nyuszi tortát :) Annyit változtattam, hogy három kis muffint és egy testet készítettem ebből a mennyiségből.
Tészta
18 dkg finomliszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 kk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
18 dkg cukor
18 dkg margarin
1 dl tejföl
1 db tojás
ételfesték (piros)
1 csipet só
Krém
5 dkg margarin
10 dkg mascarpone
25 dkg porcukor
1 teáskanál vanília aroma
Vizes piskóta
3 db tojás
3 ek víz
6 ek cukor
6 evőkanál finomliszt
ételfesték (zöld)
Díszítés
5 dkg marcipán (rózsaszín)
kókuszreszelék