megtekintve: 12 346 alkalommal
elkészítve: 172 alkalommal megfőztem én is
A sertéskarajt vékony szeletekre vágjuk, és enyhén kiklopfoljuk. A krémsajtot egy tálban elkeverjük a fűszerekkel, beletörjük a fokhagymát, jól összeforgatjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük. A karajszeleteket meghintjük sóval, majd ráhelyezünk egy szelet sonkát, megkenjük a fűszeres krémsajttal, rászórjuk a kukoricát és a borsót, majd óvatosan feltekerjük. A tekercsek végeit benyomkodjuk, ha szükséges hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük. Ezt követően lisztbe, tojásba, és zsemlemorzsába forgatjuk, majd a panírozott roládokat forró bő olajban megsütjük. Párolt rizzsel, tört burgonyával, sült burgonyával vagy akár salátával is tálalhatjuk.
- 1 kg sertéskaraj
- 20 dkg szeletelt füstölt pulyasonka
- 1 csésze csemegekukorica
- 1 csésze zöldborsó
- 20 dkg tejszínes krémsajt
- só, őrölt fehérbors, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 db tojás
- liszt, zsemlemorzsa
- 3 dl étolaj