Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Narancsos diógubatorta recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 6 738 alkalommal

elkészítve: 215 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Salamon Csilla

Elkészítése


Gubához

Az 5 dl tejet felforraljuk a vajjal, a vaníliás cukorral, az 1 ek. cukorral, majd hozzáadjuk a narancslevet, és elkeverjük.
Levesszük a tűzről, és ráöntjük a felkarikázott kiflire.
Darált diót elkeverjük a porcukorral és a reszelt narancshéjjal, majd a kiflikre szórjuk, és óvatosan összeforgatjuk.
Pudingot készítünk, 8 dl tejet felforralunk 4 ek. cukorral, 2 dl hideg tejjel kikeverjük a pudingporokat, majd a felforrt tejhez adjuk, és besűrítjük.
A tortaformát kikenjük vajjal, belesimítjuk a diós kiflikarikákat, majd 180 fokon, 10 percig sütjük. Amikor félig kihűlt, ráöntjük a pudingot.

Díszítéshez

A banánt és a narancsot felkarikázzuk.
A banánkarikákat a torta alsó felére tesszük (ez a hó). A narancskarikákból készítjük el a hóembert. A zöld alma a hóember sálja és a seprűje, a piros alma a szája és a sapkája.
Amikor teljesen kihűlt a puding, kivesszük a formából, és tálcára helyezzük.

főzési idő: 20 min
sütési idő: 20 min
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Tetejét ízlés szerint lehet díszíteni.

Hozzávalók


Gubához

1.5 l tej
5 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
1 dl narancslé
7 db kifli
10 dkg dió (darált)
10 dkg porcukor
1 narancsból nyert narancshéj
2 tasak vaníliás pudingpor
5 ek cukor

Díszítéshez

1 közepes db banán
1 közepes db narancs
1 közepes db alma (piros)
1 közepes db alma (zöld)
8 db szegfűszeg

Kövess minket a Facebookon is!