

megtekintve: 7 957 alkalommal
elkészítve: 291 alkalommal megfőztem én is
Gubához
Az 5 dl tejet felforraljuk a vajjal, a vaníliás cukorral, az 1 ek. cukorral, majd hozzáadjuk a narancslevet, és elkeverjük.
Levesszük a tűzről, és ráöntjük a felkarikázott kiflire.
Darált diót elkeverjük a porcukorral és a reszelt narancshéjjal, majd a kiflikre szórjuk, és óvatosan összeforgatjuk.
Pudingot készítünk, 8 dl tejet felforralunk 4 ek. cukorral, 2 dl hideg tejjel kikeverjük a pudingporokat, majd a felforrt tejhez adjuk, és besűrítjük.
A tortaformát kikenjük vajjal, belesimítjuk a diós kiflikarikákat, majd 180 fokon, 10 percig sütjük. Amikor félig kihűlt, ráöntjük a pudingot.
Díszítéshez
A banánt és a narancsot felkarikázzuk.
A banánkarikákat a torta alsó felére tesszük (ez a hó). A narancskarikákból készítjük el a hóembert. A zöld alma a hóember sálja és a seprűje, a piros alma a szája és a sapkája.
Amikor teljesen kihűlt a puding, kivesszük a formából, és tálcára helyezzük.
főzési idő: 20 min
sütési idő: 20 min
sütési mód: alul-felül sütés
Tetejét ízlés szerint lehet díszíteni.
Gubához
1.5 l tej
5 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
1 dl narancslé
7 db kifli
10 dkg dió (darált)
10 dkg porcukor
1 narancsból nyert narancshéj
2 tasak vaníliás pudingpor
5 ek cukor
Díszítéshez
1 közepes db banán
1 közepes db narancs
1 közepes db alma (piros)
1 közepes db alma (zöld)
8 db szegfűszeg