rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Epres sült túrótorta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • drága

megtekintve: 815 alkalommal

elkészítve: 12 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése



Az epret csumázzuk ki, majd folyó víz alatt mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. Ezután vágjuk fel ízlés szerint, szórjuk meg egy evőkanál keményítővel, majd keverjük össze.

A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét egy csipet sóval, és a kristálycukorral verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.

A Hulalát (vagy habtejszínt) szintén verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.

A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a túrót, a reszelt citromhéjat, és a vaníliás pudingport (v. keményítőt) is.

Ezután először adjuk hozzá a keményre felvert tejszínhabot, és óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön, egy keverőkanállal keverjük össze.

Ezután adjuk hozzá a szintén keményre felvert tojásfehérjét, majd óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön, keverőkanállal keverjük össze.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a túrós massza felét.

Ezután kanalazzuk rá a feldarabolt, keményítővel összekevert epret, majd egyenletesen kanalazzuk rá a maradék túrós masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 55-60 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 160 fokon, 55 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

sütési idő: 60 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Tálalás előtt helyezzük a tortát egy tálcára, ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, díszítsük tejszínhabbal és eperrel, majd felszeletelve kínáljuk.

Hozzávalók

Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:

50 dkg túró
3 db tojás (nagy)
1 ek kristálycukor
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
2 cs főzős vaníliás pudingpor (v. 8 dkg keményítő)
2 dl Hulala (v. habtejszín)
1 citrom reszelt héja
50 dkg eper
1 ek étkezési keményítő

Kövess minket a Facebookon is!