megtekintve: 7 225 alkalommal
elkészítve: 130 alkalommal megfőztem én is
A tésztához a tojás sárgáját a cukorral, kakaóval, vaníliás cukorral habosra keverem, hozzáadom az olajat, a tejet simára keverem. Már csak keverőlapáttal hozzáadom a lisztet, és a keményre felvert tojás fehérje habot. ( csipet só bele). 180 C fokra előmelegített sütőben megsütöm ( tűpróba, kb. 40-45 perc).
A krémhez a tojások sárgáját kikeverem a pudinggal, hozzáadom a tejet, megfőzöm, kihűtöm. A margarint a cukorral kikeverjük habosra, és a pudinghoz adjuk. Kétfelé vesszük a krémet. Az egyik felé megy a kakaó + rum.A piskótát kétfelé vágjuk, az alsó lapot megkenjük a kakaós krémmel ( kicsit hagyunk az oldalára, tetejére), kirakjuk a lecsepegtetett meggyel, rákenjük a fehér krémet, beborítjuk a másik lappal. Oldalát tetejét megkenjük a maradék krémmel, majd csokoládéval vonjuk be. Tetszés szerint, alkalomhoz illően díszítjük.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom, krémes torta.
Hozzávalók ( 26 cm-es tortakarika)
A piskótához:
5 tojás
25 dkg cukor
3 kanál kakaó
1 vaníliás cukor
1 dcl olaj
1 dcl tej
25 dkg liszt
1 sütőpor
Krém hozzávalói:
6 tojássárgája
18 dkg cukor
2 dr.Ootker tejszínízű pudingpor
7 dcl tej
25 dkg margarin
3 kanál kakaó
kis rum ( aroma)
1 üveg meggy befött
tetejére tortabevonó
díszítés: tetszés szerint