megtekintve: 11 615 alkalommal
elkészítve: 269 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés:
A lisztet kelesztő tálba szitáljuk beletesszük a csipet sót és a cukrot, a tojás sárgákat
a meleg tejben felfuttatott élesztőt ekkor összekavarjuk, majd hozzáadjuk a megolvasztott vajat és a rumot. Hólyagosra dagasztjuk, és konyharuhával letakarva meleg helyen legalább a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk fél cm vastagra borítjuk és 12 cm –es hosszú csíkokat vágunk. Ezt megtöltjük nutella krémmel és kis hengerekre sodorjuk. Majd a tésztát elcsavarjuk,hogy sodort alakú legyen.
Felhevített olajban pirosra sütjük mind két oldalát.
Porcukorral díszítjük.
sütési idő: 6 min
hőfok: 120 °C
sütési mód: alsó sütés
-
Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 csomag élesztő
1 csipet só
15 dkg cukor
4 tojás sárgája
meleg tej
5 dkg vaj
1 evőkanál rum
6 dl olaj a sütéshez
mogyorókrém
porcukor a szóráshoz