megtekintve: 9 162 alkalommal
elkészítve: 265 alkalommal megfőztem én is
30 dkg cukrot , 2 tojássárgáját, 20 dkg zsírt és a 2 dl tejet jól össze keverjük. 2 óráig állni hagyjuk azután hozzákeverjük a lisztet, a sütőport jól összegyúrjuk. Dió nagyságú gombócokat gyúrunk. Zsírtalan tepsibe sütjük. A megsült tészta belsejét kikaparjuk (összemorzsoljuk) majd a dióval összekeverjük és 4 dl tejjel leforrázzuk, beleteszünk 15 dkg porcukrot összekeverjük és ezzel a töltelékkel megtöltjük a tésztát.
2 összerakunk aztán bekenjük egyik oldalát vérnarancs aromával a másikat pedig mandula aromával és kristálycukorba forgatjuk.
sütési idő: 15 min
Langyosan kaparjuk ki a tésztát mert akkor nem törik és bekenés után azonnal forgatjuk kristálycukorba!!
30 dkg cukor
2 tojássárgája
20 dkg zsír
75 dkg liszt
1 sütőpor
6 dl tej
15 dkg porcukor
15 dkg darált dió
2 vérnarancs aroma
2 mandula aroma