megtekintve: 10 098 alkalommal
elkészítve: 221 alkalommal megfőztem én is
A palacsintákat kisütjük. A töltelékhez a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a többi anyagot, a tojások sárgáját. A tojások fehérjét keményre verjük, és a óvatosan a túróhoz keverjük. Betöltjük a palacsintákat. Egy jénai tálat kivajazunk, a palacsintákat félbe vágjuk, és szép sorban a tálba tesszük. ( kicsit egymásra csúsztatva) Az öntethez valókat kikeverjük, és a palacsintára öntjük. 200 C fokos sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Tetejét porcukorral megszórjuk.
sütési idő: 20 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Kicsit változatosabban a nagy kedvenc, nagyon finom szaftos.
10-12 db palacsinta
liszt,pici só
kis cukor
1 tojás
tej
annyi szénsavas víz , hogy sűrű palacsinta tészta legyen.
Töltelék:
50 dkg túró
ízlés szerint porcukor
3 tojás
mazsola, reszelt citromhéj
1 vaníliás cukor
Öntethez:
1 tojás
1 dcl tej
1 vaníliás cukor