Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Zserbó recept

A recept értékelése: 4,3 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 13 043 alkalommal

elkészítve: 296 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Katrin

Elkészítése

A lisztbe belekeverem az élesztőport, a cukrot, s a többi hozzávalót, s jól eldolgozom.
Ha kell, teszek még hozzá lisztet. Ha jól gyúrható lett, akkor három fele osztom. Mindhármat kinyújtom aránylag egyforma alakúra (kb. 35x25 cm), igyekszem nem túl vastagra nyújtani.
A tepsit kivajazom, majd kilisztezem, s az első lapot belerakom a tepsibe. Ezt megkenem kb. a lekvár felével, majd meghintem a darált dió, porcukor, reszelt citromhéj, őrölt fahéj és vaníliás cukor keverékének a felével. Ráhelyezem a másik lapot, azt is hasonlóképpen kenem és töltöm, majd jöhet a harmadik lap úgy, hogy a széleket is betakarom vele.
A felső lapot megszurkálom villával, hogy a gőz sütés közben eltávozzon belőle.
Én csak addig kelesztem, amíg a sütőt 180 C-fokra előmelegítem, kb. 10 perc.
Az előmelegített sütőben kb. 20-30 percig sütöm a gázsütő 3-as fokozatán, míg a teteje egyenletes pirosas-barnás lesz.
Én félidőben kivettem a tepsit, s megfordítottam, hogy a belső fele kerüljön kívülre.
Kihülés után a csokoládét és a vajat mikró kis fokozatán felmelegítettem, s rákentem a süteményre. Hűtőbe rakom, hogy megdermedjen.
Én általában este megsütöm, ha langyos, hűtőbe rakom, s másnap reggel rakom rá a csokimázat. Utána visszarakom a hűtőbe pár órára, s utána szeletelem.

sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

35 dkg liszt
3/4 csomag élesztőpor
1/2 dl tejföl
5 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 tojás
pici só
csipetnyi sütőpor

Töltelék hozzávalói:
25 dkg darált dió
15 dkg porcukor
1 citrom rezselt héja
késhegynyi őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
kb. 40 dkg baracklekvár

Csokimáz:
15 dkg kb. 60-70 %-os étcsoki
7,5 dkg langyos vaj

Kövess minket a Facebookon is!