

megtekintve: 24 240 alkalommal
elkészítve: 302 alkalommal megfőztem én is
A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük, 35-45 perc alatt.
A hagymát felkockázzuk és a zsíron dinszteljük, 1 tk sót szórunk rá.
A megfőtt krumplit meghámozzuk, felkockázzuk apró darabokra, hozzákeverjük a dinsztelt hagymához. Van, aki összetöri, de én darabosan szeretem.
A galuska tésztát sós vízben kb 6-8 perc alatt nem túl puhára főzzük, - amihez hozzáadjuk az olajat is - majd leszűrjük.
A tésztához hozzákeverjük a krumplit és lehet tálalni.
Van, aki pirospaprikával színezi, én maradok a fehér krumplis galuskánál.
főzési idő: 40 min
Frissen is nagyon finom, de én másnap szeretem, amikor már lehet pirítani a tésztát. Néha még kicsit oda is égetem a tésztát.
60 dkg krumpli
15 dkg hagyma
10 dkg zsír
50 dkg galuska tészta
2 ek olaj
3 tk só