

megtekintve: 14 466 alkalommal
elkészítve: 314 alkalommal megfőztem én is
A tejet meglangyosítom majd bele teszek egy kis kanál cukrot és belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni.
A többi hozzávalót egy nagy tálba teszem, majd az élesztőt is hozzá keverem. Jól összegyúrom és még teszek hozzá lisztet apránként hogy ne legyen nagyon ragacsos, de kemény se. Majd lisztezett deszkán kinyújtom kb 1 cm vastagságúra és kiszaggatom.
Zsírpapírt teszek a tepsibe és bele a pogácsa majd megkenem tojással és reszelt sajttal.
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Ha szárított élesztőt rakunk bele akkor nem kell a tej se és cukor se bele.
Aki esetleg sósabban szeretné az még sót rakhat bele.
Lehet rá szórni tökmagot, napraforgó magot is.
40 dkg liszt
fél élesztő
1 dl tej
10 dkg vaj
1 tojás
175ml tejföl
3 teáskanál só
tetejére:
tojás
sajt