megtekintve: 16 624 alkalommal
elkészítve: 270 alkalommal megfőztem én is
A megmosott almák magházát eltávolítjuk, majd tetszés szerint hámozzuk vagy sem. Én csináltam így is, úgy is. A darált diót összekeverjük a fahéjjal és a vaníliás cukorral, majd előkészítjük az alufóliákat, amibe csomagoljuk a sütés előtt. Az almákat a fólia közepére helyezzük és először a dióval töltjük meg a magház üres helyét, végül az éppen otthon lévő lekvárból teszünk a tetejére. Ezután szépen összefogjuk a fólia széleit, csak úgy egyszerűen sütőedénybe tesszük a befóliázott almákat, és 200 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd ezután kibontjuk a fólia tetejét, hogy a közben engedett levet még 5 percig sütve elpárologtassuk. Tányérra szedjük, a lehűtés után ajánlott a fogyasztása. Szeretném elmondani, hogy cukrot nem használtam, hisz a lekvár adott elegendő édességet. A végeredmény egy nagyon kellemes ízkombináció lesz. Nagyon jó kis étek még süti helyett is és akkor, amikor ”úgy ennék valami finomat”.
sütési idő: 15 min
hőfok: 200 °C
Nagyon finom töltelék nélkül elkészítve is.
10 darab alma
1 bögre darált dió
1 csomag vaníliás cukor
fél kávéskanál őrölt fahéj
1 evőkanál lekvár
alufólia