Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Lencse leves recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 75 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 12 347 alkalommal

elkészítve: 307 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A lencsét kiválogatom,majd 2-3 órára beáztatom. Beáztatás után felteszem főni,beleteszem a babérlevelet,kevés sóval-borssal is ízesítem. Miután a lencse kellően megpuhult sűrítésképpen rászórok 1 evőkanál lisztet és beleteszem a kis dobozos sűrített paradicsomot, ami még sűríti is és egy megszokottól eltérő, de igen finom ízhatást kölcsönöz a levesnek.Legvégül pedig egész szerecsendióból reszelek a levesbe egy keveset. Természetesen a már lereszelt szerecsendió is jó.

főzési idő: 15 min

Személyes jó tanács

Bátran ajánlom kipróbálásra, mert igazán finom ízű.

Hozzávalók

25 dkg lencse
1 db.kis dobozos sűrített paradicsom
3 db. babérlevél
szerecsendió
só és bors
1 evőkanál liszt

Kövess minket a Facebookon is!