megtekintve: 12 347 alkalommal
elkészítve: 307 alkalommal megfőztem én is
A lencsét kiválogatom,majd 2-3 órára beáztatom. Beáztatás után felteszem főni,beleteszem a babérlevelet,kevés sóval-borssal is ízesítem. Miután a lencse kellően megpuhult sűrítésképpen rászórok 1 evőkanál lisztet és beleteszem a kis dobozos sűrített paradicsomot, ami még sűríti is és egy megszokottól eltérő, de igen finom ízhatást kölcsönöz a levesnek.Legvégül pedig egész szerecsendióból reszelek a levesbe egy keveset. Természetesen a már lereszelt szerecsendió is jó.
főzési idő: 15 min
Bátran ajánlom kipróbálásra, mert igazán finom ízű.
25 dkg lencse
1 db.kis dobozos sűrített paradicsom
3 db. babérlevél
szerecsendió
só és bors
1 evőkanál liszt