Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Diós gubafelfújt recept

A recept értékelése: 4,2 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 6 746 alkalommal

elkészítve: 74 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése


A kiflit ízlés szerint karikázzuk fel. Egy sütőformát kenjünk ki vastagon vajjal.

A darált diót keverjük össze ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, az őrölt fahéjjal, és a mazsolával.

A tejet és a tejszínt keverjük össze, majd langyosítsuk meg.

Ezután a kiflikarikák felét áztassuk bele egy pár pillanatra a langyos tejes keverékbe, majd rakjuk ki vele a sütőforma alját úgy, hogy lehetőleg fedjék egymást.

Ezután kanalazzuk a kiflire a sárgabaracklekvárt, és kicsit kenjük el, majd szórjuk meg a diós-keverékkel.

A maradék kiflikarikákat szintén áztassuk bele a langyos tejbe, majd fedjük be vele a diós réteget.

A tojások sárgáját keverjük habosra egy evőkanál cukorral, majd keverjük össze a maradék tejszínes-tejjel. Ezután óvatosan öntsük rá a kiflire, és hagyjuk pár percig állni hogy teljesen magába szívja.

A tojások fehérjét verjük kemény habbá a kristálycukorral, majd felhasználásig tegyük be a hűtőbe.

A sütőformát helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, még a tetején a kifli szép színt kap. Ekkor vegyük ki a sütőből, majd kanalazzuk rá az előzőleg kemény habbá vert tojásfehérjét.

Tegyük vissza a sütőbe, majd mérsékeljük a hőfokot és 15-20 perc alatt süssük, (szárítsuk) még a hab a tetején szép színt kap.

sütési idő: 40 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd ízlés szerint felvágva kínáljuk.

Hozzávalók

6 db kifli
20 dkg darált dió
3 dl tej
3 dl főzőtejszín
2 db tojás (nagy)
1 ek kristálycukor
2 cs vaníliás cukor
porcukor (ízlés szerint)
1 mk őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
1 cs mazsola
4-5 ek sárgabarack lekvár
2-3 dkg vaj

Kövess minket a Facebookon is!