Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Habos-barackos sütemény recept

A recept értékelése: 3,9 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 14 976 alkalommal

elkészítve: 194 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd hozzáadom a 4 tojás sárgáját, a tejfölt, 10 dkg cukrot, a sütőport és egy csipetnyi sót. Majd az alkotókat összegyúrom. Ezután a tojásfehérjéből kemény habot verek fel a 15 dkg cukorral, majd az őszibarackokat meghámozom és felszeletelem. Következő lépésben a tészta kétharmadát kinyújtom, kb. 3-4 mm vastagságúra és a tepsi aljára helyezem, amit vajas tészta lévén nem kell zsírozni és lisztezni. Mielőtt a töltelék rákerül a tésztára, az alsó lapot megszórom zsemlemorzsával, darált dióval, darált keksszel vagy babapiskóta-morzsával.(Kinek mi van éppen otthon). A tészta alját villával megszurkálom, majd az őszibarackszeleteket szépen elosztom az alsó lapon, és kevés őrölt fahéjjal megszórom. Következő lépésben a felvert tojáshabot rákenem az őszibarackokra és a tésztamaradék kinyújtott felét is ráteszem, amit szintén villával megszurkálok. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőmérsékleten, 170-180 fokon aranybarnára sütöm. Én villanytűzhely sütőjében sütöttem, 300 fokon előmelegítve, 180 fokra mérsékelve, 30-40 perc a sütési idő. Fogyasztáskor a tetejét megszórhatjuk porcukorral.
A tepsi mérete, amit használtam: 37x26x6 cm volt. Természetesen ezt a süteményt még más gyümölccsel is lehet készíteni, úgy mint meggy, sáragabarack, alma, szilva, a lényeg azon van, hogy ne legyen nagyon leveses, mert nyersen maradhat tőle a tészta. Ha a felhasznált gyümölcs esetleg nem elég édes, a tésztára rakáskor ízlés szerint cukrozható.


sütési idő: 30 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Elkészíthető még meggyel és sárgabarackkal is.

Hozzávalók

50 dkg liszt
1 RAMA kocka
4 db tojás
10 dkg cukor a tésztába
15 dkg cukor a tojáshabba
1 kispoharas tejföl
fél csomag sütőpor
csipet só
5 darab közepes nagyságú őszibarack
őrölt fahéj
zsemlemorzsa, darált dió, darált keksz

Kövess minket a Facebookon is!