Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Zselé szelet recept

A recept értékelése: 4,5 pont
  • 90 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 21 786 alkalommal

elkészítve: 215 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Marcsika

Elkészítése

első lépes:Elkészítjük az első réteget. a tojásokat szét válaszuk,a sárgájába 3 evőkanál cukrot teszünk és jól elkeverjük,a fehérjébe 1 evőkanál cukrot rakunk és kemény habbá verjük,amikor kész elkészítjük a 1,5dl vizet egy kis lábasba öntjük és hozzá adjuk a zselatint jól elkeverjük,és gáztűzhelyen fel forraljuk,s a sárgájához keverjük, és hozzá öntjük a keményre vert fehérjébe,óvatosan össze kavarjuk, és 25X30 tepsibe öntjük és hűtőbe tesszük dermedni. várunk 20 percet és kezdhetjük a második réteget.
második lépes:ugyan úgy készül mint az első csak a sárgájába bele kavarjuk a kakaóport.és a első rétegre öntjük óvatosan,várunk ismét 20 percet és kezdjük a harmadig rétegel.
harmadik lépes: 0.5 dl tejfölt ki kavarunk 7 evőkanál cukorral.1.5 dl vízel ki kavarunk 1 csomag zselatint és felforraljuk . hozzáöntjük a tejfölhöz óvatosan össze dolgozzuk és a kakaós rétegre öntjük,vissza tesszük a hűtőbe és várunk ismét 20 percet,és következik az utolsó réteg.
negyedik lépés:2 dl meggylét egy edénybe öntünk,1.5dl vizet 1 csomag zselatinnal fel forralunk és a meggylébe öntjük, el kavarjuk és rá öntjük a tejfölös rétegre,vissza tesszük a hűtőbe és 2-3 óra múlva már lehet szelni vagy formára darabolni.

Személyes jó tanács

sok fajta ilyen süti van de ez nagyon bevált recept, ez nem marad folyós. gyerekek nagy kedvence.

Hozzávalók

hozzávaló 1 réteghez:3 tojás,4 evőkanál cukor,1 csomag zselatin,1,5 dl víz.
hozzávaló 2 réteghez:3 tojás,2 evőkanál kakaó,4 evőkanál cukor,1 csomag zselatin,1,5 dl víz.
hozzávaló 3 réteghez:5 dl tejföl,7 evőkanál cukor,1 csomag zselatin,1,5 dl víz
hozzávaló 4 réteghez:2 dl meggy lé,1 csomag zselatin, 1,5dl víz

Kövess minket a Facebookon is!