megtekintve: 9 370 alkalommal
elkészítve: 260 alkalommal megfőztem én is
1. A tojásokat kettéválasztjuk.A szeletelt mandulát serpenyőben aranybarnára pirítjuk.A fehérjét 8 g. cukorral kemény habbá verjük.
2. A tejet egy lapos edényben feltesszük melegedni.
3. A keményre vert tojáshabot kiskanállal gömb alakot formázva beleszaggatjuk a tejbe,egyszer megforgatva megfőzzük.Ne forraljuk a tejet,csak gyöngyözzön!!
4. A megfőtt tojásfehérjét a tejből kivéve megforgatjuk a pirított szeletelt mandulában.Egy tányérra félretesszük.
5. A tojássárgákat a maradék cukorral,vaníliás cukorral,kevés forró tejjel egy tálban elkeverjük és belereszeljük a marcipánmasszát,majd hozzáöntjük a forró tejhez.Pár percig főzzük,majd gyorsan hideg vízbe állítjuk és állandó keverés közben lehűtjük.
6. Ha kihűlt hozzáadjuk a likőrt,rárakjuk a hablabdákat és nagyon hidegen tálaljuk.
főzési idő: 10 min
4 db tojás
12 dkg cukor
5 dkg mandula (szeletelt,pirított)
5 dkg marcipán
8 dl tej
1 csomag vaníliás cukor (Bourbon)
0,5 dl likőr (Amarettó)