megtekintve: 10 412 alkalommal
elkészítve: 344 alkalommal megfőztem én is
A tojássárgáját a cukorral és a szobahőmérsékletű vajjal habosra keverjük.
Hozzáadjuk a kakaóport, az őrölt mogyorót,a lisztet melyben elkevertük a szódabikarbónát.
Összegyúrjuk.
Egy 22*32 cm-es tepsit kivajazunk,lisztezünk és egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát.
Előmelegített sütőben 170C fokon 12 percig sütjük.
Amíg sül felverjük a tojások habját a cukorral,majd óvatosan hozzákeverjük a mogyorót.
Kivesszük a tésztánkat a sütőből,rákenjük a sárgabaracklekvárt és óvatosan rákenjük a tojásfehérjénket.
Visszatoljuk a sütőbe és még 12 percig sütjük.
sütési idő: 24 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés
Tészta:
25 dkg liszt
15 dkg vaj
8 dkg őrölt mogyoró
2 dkg kakaópor
6 dkg kristálycukor
3 tojássárgája
késhegynyi szódabikarbóna
Tetejére:
10 evőkanál házi sárgabaracklekvár
3 tojásfehérje
9 dkg kristálycukor
15 dkg pörkölt őrölt mogyoró