

megtekintve: 7 149 alkalommal
elkészítve: 121 alkalommal megfőztem én is
A kosarak készítése:
a tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Fél órát hűvös helyen pihentetjük.
20 db kosárkát vékonyan étolajjal kikenjük.
Tészta gombócokat formázunk,majd szép egyenletesen kibéleljük a kosárkákat.
A kosárkák alját egy villával szurkáljuk k meg,hogy ne púposodjon fel.
180 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Kicsit várjunk,hogy lehűljön és óvatosan vegyük ki a formából.
Krém készítés:
Egy lábasban a cukrot felolvasztjuk,szép arany barnára karamelizáljuk.
1 dl tejjel felöntjük és a karamell teljes felolvadásig kevergetjük.
A megmaradt tejben a lisztet simára keverjük és a karamellt besűrítjük.
Kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.
Fokozatosan,apránként a karamell krémbe keverjük.
Jól kihabosítjuk.
A krémmel betöltjük a kosárkákat.
Ízlésünk szerint díszítjük.
Én mindet megszórtam trió csoki forgáccsal,majd koktél cseresznyével,marcipán levéllel és Toffifee csokival díszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
főzési idő: 10 min
sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Hozzávalók:
A tésztához:
1 1?2 bögre finomliszt /250 ml/
1?4 bögre cukrozatlan (holland) kakaópor
1?4 tk só
100 g vaj (szobahőmérsékletű)
1?2 bögre porcukor
1 tk sütőpor
2 tojás sárgája (szobahőmérsékletű)
1?2 tk vanília kivonat
2-3 evőkanál tej
A krémhez:
3 dl tej
15 dkg kristály cukor
3 ek finomliszt
2 dl habtejszín