megtekintve: 9 212 alkalommal
elkészítve: 227 alkalommal megfőztem én is
1. A rizst 2x átmossuk, majd feltesszük főzni a vízzel és a csipet sóval. Ha már félig megpuhult, hozzáöntjük a tejet, a cukrot, és készre főzzük, majd lefedve 20 percet dagasztjuk.
2. A húsokat szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, fűszerezzük, bepanírozzuk és forró olajban kisütjük.
3. Tálaláskor kakaóporral megszórjuk.
főzési idő: 50 min
Lehet hogy sokan érdekesnek találják ezt az összeállítást, de a családomnak már évek óta az egyik kedvenc étele!
Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom és laktató.
1. 2,5 bögre rizs
2. 3 bögre víz
3. 1,25 l tej
4. csipet só
5. 6 evőkanál cukor ( ha valaki édesebben szereti lehet több is )
6. 12 szelet csirke vagy pulyka mell filé
7. liszt-tojás-zsemlemorzsa a panírozáshoz
8. só-bors-vegeta keveréke a fűszerezéshez
9. olaj a sütéshez
10. kakópor a szóráshoz