megtekintve: 11 103 alkalommal
elkészítve: 183 alkalommal megfőztem én is
A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük a vízzel és a cukorral. Belekeverjük a sütőporos lisztet, majd a tojások keményre felvert habját. Két fele vesszük a tésztát, az egyikbe bele keverjük a darált diót.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk előbb a diós tésztát, tetejére a másik felét. 180 C fokon megsütjük. ( kb. 35-40 perc) Kihűtjük.
A pudingot megfőzzük a vízben, kihűtjük. A margarint kikeverjük a cukorral, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. Mehet bele egy kis rumaroma. A piskótát hosszában ketté vágjuk, betöltjük a fele krémmel, másik felét a tészta tetejére simítjuk. ( én most egy kis felvert tejszínhabot kentem még rá). Csokoládét csorgatunk rá.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Most találtam meg a több mint 30 éves receptemet. Már el is felejtettem, hogy milyen finom.
Hozzávalók a piskótához:
5 tojás
10 kanál víz
30 dkg kristálycukor
20 dkg liszt
5 dkg darált dió
A krém hozzávalói:
2 puncs ( vagy eper ) puding
5 dcl víz
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
kis rum aroma