Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Klasszikus Duna-hullám recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 120 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 18 384 alkalommal

elkészítve: 291 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egymás után belekeverjük a tojásokat és 2 csipet sót. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport. A sütőt 180 °C-osra előmelegítjük. A meggyet szűrőbe téve lecsepegtetjük.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és a tészta jó kétharmadát a tepsire simítjuk. A kakaóport és a tejet a maradék tésztához keverjük. A sötét tésztát egyenletesen rásimítjuk a világos tésztára. Elosztjuk rajta a lecsepegtetett meggyet, és finoman belenyomjuk a tésztába. A süteményt a sütőben középen, 160 °C-on 35-40 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
A vajkrémhez a pudingport a tejjel és a cukorral az utasítás alapján megfőzzük. Hűvös helyre tesszük, időnként megkeverjük. A vajat simára keverjük, és apránként belekeverjük a pudingot. A krémet a kihűlt süteményre simítjuk.
A csokoládét széttördeljük, a kókuszzsírral forró vízfürdőben simára keverjük. Kevergetés közben kicsit hűlni hagyjuk, és a megszilárdult vajkrémre öntjük. Tortafésűvel (vagy villával) hullámos vonalakat húzunk bele.

sütési idő: 40 min
hőfok: 160 °C

Személyes jó tanács

450 kcal/szelet
A mázhoz kész csokimázat is vehetünk.

Hozzávalók

A tésztához:
25 dkg puha vaj
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 tojás

37,5 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 üveg meggybefőtt
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál tej

A vajkrémhez:
1 csomag vaníliaízű pudingpor
5 dl tej
7,5 dkg cukor
20 dkg puha vaj

A mázhoz:
20 dkg étcsokoládé
5 dkg kókuszzsír

Kövess minket a Facebookon is!