Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Sütőben sült sonkás-sajtos tészta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 183 alkalommal

elkészítve: 16 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése

A sonkát vágjuk fel kisebb kockára. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

Egy serpenyőbe olvasszuk fel a vaj felét, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott sonkát, szórjuk meg egy csipet sóval, ízlés szerint őrölt borssal, és kevergetve süssük pár percig, majd hűtsük ki.

Amikor már kihűlt, adjuk hozzá a reszelt füstölt sajtot, a tejfölt, és keverjük alaposan össze. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)

A tésztát enyhén sós vízben főzzük ki, majd szűrjük le, alaposan csepegtessük le, és adjuk hozzá a sonkás-sajtos.... keverékhez, és forgassuk, keverjük össze.

Egy jénaitálat (v. tepsit) kenjünk ki a maradék vajjal, majd öntsük bele a tésztás keveréket. Ezután szórjuk meg a tetejét a reszelt trappista sajttal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.

főzési idő: 20 min
sütési idő: 50 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Hozzávalók

30 dkg penne (v. ízlés szerinti tészta)
30 dkg füstölt sonka
1 db vöröshagyma
20 dkg füstölt sajt
10 dkg trappista sajt
4 dl tejföl (20%-os)
6 dkg vaj
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)

Kövess minket a Facebookon is!