Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Meggytorta, liszt nélkül recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 3 114 alkalommal

elkészítve: 43 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Scarlett69

Elkészítése

Először az alapot készítjük el. Összeolvasztjuk az étcsokit a vajjal. A két egész tojást a cukorral gépi habverővel alaposan kikeverjük.. Egy kis tálban összekeverjük kakaóport a sütőporral beleforgatjuk a habos, cukros tojásba, végül a masszában egyenletesen eloszlatjuk a kihűlt csokis vajat. 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük, 170 fokon, légkeveréssel sütjük, körülbelül tíz percig. Utána kihűtjük.
A kimagozott meggyet a cukorral botmixerrel pürésítjük, A Hulalát kemény habbá verjük. A zselatint egy kevés meggypürével összemelegítjük, kissé visszahűtjük és a többi meggypéphez adjuk, végül összedolgozzuk a felvert habbal is.
Az alapot visszatesszük, a közben elmosott kapcsos tortaformába. Ráöntjük a gyümölcsös habot, és hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára. Másnap gyümölccsel, esetleg tejszínhabbal díszítjük.

sütési idő: 10 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Fagyasztott gyümölccsel, illetve más gyümölccsel is készülhet

Hozzávalók

Az alaphoz (20 cm átmérőjű tortaformához)
5 dkg GM étcsoki
5 dkg vaj
2 db tojás
10 dkg cukor
6 dkg cukrozatlan GM kakaópor
1 mk sütőpor

A krémhez:
40 dkg meggy
3 ek cukor
30 g zselatin
3 dl Hulala

A tetejére:
8 szem meggy

Kövess minket a Facebookon is!