

megtekintve: 15 608 alkalommal
elkészítve: 214 alkalommal megfőztem én is
A brokkolit rózsáira szedjük, átmossuk, majd hideg vízben - amibe 1 teáskanál sót és 1 teáskanál fokhagyma-granulátumot tettünk -, forrástól számított 10 percig főzzük lassú tűzön, majd leszűrjük.
Elkészítjük az öntetet: a tojáshoz hozzátesszük a joghurtot és a fűszereket, majd az egészet a villával összetört túróra öntjük, és gépi habverővel homogénre keverjük. A hagymát apróra vágjuk.
A jénai tál alját és oldalát áttöröljük 1 csepp olívaolajjal, és alulra egy réteg karfiolt teszünk. Utána jön a massza és a hagyma, majd megint karfiol, végül megint a massza a hagymával.
Előmelegített sütőben, lefedve 25 percig sütjük.
sütési idő: 25 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alsó sütés
További diétás receptek:
dietasmindennapok.blogspot.hu
facebook.com/dietasmindennapok
1 közepes fej nyers karfiol (kb. 700 g)
1 teáskanál só
1 teáskanál fokhagyma-granulátum
1 újhagyma fehér része
1 csepp olívaolaj
250 g tehéntúró
1 egész tojás
100 g zsírszegény natúr joghurt
1 mokkáskanál Vegeta
szárított zöldfűszerek, pl.: 1 teáskanál oregánó, 1 teáskanál bazsalikom
opcionális:
a tetejére light reszelt sajt
a rétegek közé tehetünk pár szelet felkockázott csirkemellsonkát, virslit