rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Aszalt gyümölcsös kuglóf recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 90 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 344 alkalommal

elkészítve: 5 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése


A porcukorhoz adjuk hozzá a puha vajat, a vaníliás cukrot, a narancs levét és reszelt héját, és a tejfölt, majd robotgéppel keverjük alaposan össze.

Ezután állandó keverés mellett, egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat is, majd szintén keverjük össze.

A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd szitáljuk hozzá a keverékhez, majd keverjük simára a masszát.

Végül adjuk hozzá az aszalt, vagy kandírozott gyümölcskeveréket, majd fakanállal forgassuk, keverjük össze.

A kuglóf formát alaposan zsírozzuk, és lisztezzük ki, majd öntsük bele a tésztát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 50 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 160 fokon 50 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formába, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.


A porcukorhoz adjunk hozzá 2-3 evőkanál narancs és citromlé keverékét, majd keverjük simára. Keverés közben, ha szükséges akkor adjuk még hozzá narancslét, de arra figyeljünk hogy egy sűrűbb masszát kapjunk, mert különben lefolyik a kuglófról.

Ezután kanalazzuk rá a teljesen kihűlt kuglófra, és ízlés szerint szórjuk meg aszalt, vagy kandírozott gyümölccsel, majd hagyjuk hogy a máz kissé megszáradjon.

sütési idő: 50 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács


Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a kuglófot, majd úgy kínáljuk. A kevert tésztának köszönhetően több napig finom puha marad.

Hozzávalók

Tészta hozzávalói 23 cm-es kuglóf formához:

25 dkg liszt (Nagyi titka süteményliszt)
1 cs sütőpor
15 dkg vaj
1 dl tejföl
25 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
1/2 narancs leve
4 db tojás (nagy)
csipet só
kandírozott, vagy aszalt gyümölcs ízlés szerint


Narancsos máz hozzávalói:

4-5 ek porcukor
pár kanál frissen facsart narancs és citromlé

Kövess minket a Facebookon is!