

megtekintve: 26 359 alkalommal
elkészítve: 270 alkalommal megfőztem én is
1., Begyújtom a sütőt.
2., A gyümölcsjoghurtba belekeverem az:
- 1 evőkanál folyékony édesítőszert,
- 1 teáskanál citromlevet.
3., A 40 g zabpehelylisztbe (apróra darált zabpehelybe) belekeverem az ½ teáskanál szódabikarbónát.
4., A tojást szétválasztom. Csak a fehérjére van szükségem.
5., Elkezdem verni a fehérjét, és közben fokozatosan hozzáadom az 1 evőkanál porédesítőt.
6., A 250 g túrót beleteszem egy műanyag tálba, és villával széttöröm.
7., Sorjában hozzáadom, és minden alkatrész után homogénre keverem a:
- édesítős-citromos gyümölcsjoghurtot,
- 40 g zabpehelylisztet+szódabikarbónát,
- és a fehérjehabot.
8., Óvatosan összekeverem, hogy ne törjem össze a habot.
9., Szilikonos sütőformába (átmérő: 20 cm) teszem, ott elegyengetem.
10., Az előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütöm 5-ös fokozaton.
sütési idő: 30 min
hőfok: 225 °C
sütési mód: alsó sütés
További diétás receptek:
dietasmindennapok.blogspot.hu
facebook.com/dietasmindennapok
250 g zsírszegény tehéntúró
40 g zabpehelyliszt (vagy 40 g apróra darált zabpehely)
1 doboz (150 g) light, savanykás ízű gyümölcsjoghurt (epres, málnás, meggyes, erdeigyümölcsös)
1 evőkanál folyékony édesítőszer
1 teáskanál citromlé
½ teáskanál szódabikarbóna
1 tojásfehérje
1 evőkanál porédesítő