megtekintve: 11 211 alkalommal
elkészítve: 318 alkalommal megfőztem én is
A porcukrot egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az egész tojásokat, és robotgéppel habosra keverjük. Ekkor állandó keverés mellett hozzáadjuk kanalanként a forró vizet, majd még 1-2 percig keverjük. A lisztet elkeverjük a kakaóval, majd a tojásos keverékhez szitáljuk, és keverőlapáttal óvatosan összekeverjük Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd rákanalazzuk a masszát, és egyenletesen elsimítsuk. Előmelegített sütőbe tesszük, 170 C fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve a tésztát egy liszttel vékonyan megszórt sütőpapírra borítjuk. Óvatosan lehúzzuk a forró tésztáról a sütőpapírt, majd nyirkos konyharuhával letakarjuk.
Letakarva hagyjuk a tésztát teljesen kihűlni, majd a konyharuhát levesszük, és a sütőpapír segítségével felcsavarjuk.
Az epret alaposan megmossuk, összeturmixoljuk. (néhány szemet félre teszünk a díszítéshez). A mascarponét simára keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral. A Hulalát (vagy habtejszínt) kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan hozzákeverjük a mascarpone krémhez.
A krémhez hozzáadjuk az epret, majd óvatosan össze keverjük. Kicsavarjuk a papírból a tésztát, majd egyenletesen megkenjük az epres krémmel. Ezután óvatosan felcsavarjuk, majd a félretett krémmel bevonjuk a külsejét is. Ezután a félretett, olvasztott csokoládéba mártott eperszemekkel kidíszítjük. Végül a hűtőbe tesszük, hogy a krém kellően megdermedjen.
sütési idő: 10 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Hűsítő finomság !
Hozzávalók a tésztához
4 db tojás
12,5 dkg porcukor
10 dkg liszt
2 dkg kakaó
2 evőkanál forró víz
1 vaníliás cukor
Eperkrém hozzávalói:
30 dkg eper
30 dkg mascarpone
2 dl Hulala (vagy habtejszín)
2 csomag vaníliás cukor
15-20 dkg porcukor