

megtekintve: 1 106 alkalommal
elkészítve: 21 alkalommal megfőztem én is
A tej egy kis részét pohárba öntjük, belekeverjük az élesztőt, 1 kk-nyi cukrot, majd megvárjuk, még felfut.
A többi hozzávalót egy tálba kimérjük (ügyeljünk arra, hogy a margarin szoba-hőmérsékletű legyen, mert így könnyebb vele dolgozni.) hozzáöntjük a kovászt, és sima tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát hűtőbe tesszük (itt akár 2 napig is eláll, semmi baja sem lesz) félórára, és ezután már dolgozhatunk is vele.
Különböző alakúra formázhatjuk, megkenjük olvasztott vajjal, majd a sütni kívánt sütit 160 C fokon aranybarnára sütjük. Nálam most cukros kalács és áfonyalekváros kiflik készültek. :)
sütési idő: 20 min
sütési mód: alul-felül sütés
A tészta kiflik, cipók, kenyerek, akár perecek alapanyaga is lehet (ha sós sütit készítünk, akkor a cukor mennyiségét csökkentjük-csupán a kovászhoz kell)
250 ml langyos tej
2 ek cukor
2 kk élesztőpor
50 dkg liszt
20 dkg margarin+a sütik lekenéséhez
2 db tojás