megtekintve: 4 074 alkalommal
elkészítve: 89 alkalommal megfőztem én is
A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a száraz anyagokat hozzászitáljuk, simára keverjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe simítva 180 C fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
A krémhez A tejszínhabot kemény habbá verjük. A többi hozzávalót összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habot.
Öntet:A forró tejszínt a csokira öntjük, simára keverjük, hozzáadjuk a vajat.
Csokoládé máz:Forró tejszínt a csokira öntjük, simára keverjük, beletesszük a vajat.
A kihűlt lapot keresztben kettévágjuk. Keretet készítünk köré. Az egyik lapot beletesszük, és rásimítjuk a krém felét. 20 percre a mélyhűtőbe tesszük. Kivesszük, rásimítjuk a csokiöntetet. Ismét 20 perc mélyhűtő. Rá a krém másik fele, mélyhűtő. Tetejére rakjuk a másik lapot, majd rá simítjuk a csokoládé mázt. Hidegre tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk
sütési idő: 20 min
sütési mód: alul-felül sütés
Hozzávalók: (28x20 cm-es formához)
Piskóta:
4 tojás
15 dkg cukor
166 ml taj
166 gr liszt
60 gr kakaó
15 gr sütőpor
A krém hozzávalói:
35 dkg mascarpone
66 ml tej
1 vaníliás cukor
150 gr cukor
pici citromlé
200 ml tejszínhab
Csokiöntet.
100 ml tejszín
165 gr étcsoki
34 gr vaj
Csokoládé máz.
100 gr csoki
120 gr tejszín
20 gr vaj