![A recept értékelése: 2,5 pont A recept értékelése: 2,5 pont](/images/ert_2.png)
![Mumus Szelet recept](https://images.konnyugyorsreceptek.hu/fotok/recept/257.jpg)
megtekintve: 7 036 alkalommal
elkészítve: 137 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés: veszünk egy nagy fazekat belerakjuk a körmöket ,a csülköket a füstölt combot, a bőrt, a megtisztított hagymákat ás a habokra vágott sárga répát és a zöldséget felöntjük hideg vízzel.
Ízesítjük sóval, borssal, lassú tűzön főzzük legalább 3 órán át.
Ha feljön hab szűrőkanállal leszedjük.
Ha megfödtek a körmök és a húsok és a zöldségek kiszedjük egy tálba .
Jénai tálakat készítünk 8 db elosztjuk benne a a húsokat a körmöt és a zöldségeket .
A lére rádobunk papírtörlőt ,hogy felszívja tetejéről a zsírt ,ezt többször ismételőjük meg.
Majd leves szűrön keresztül rászűrjük a kocsonya levét.
Hideg helyen legalább 4 órát hagyjuk megdermedni .
Hűtőben tároljuk
főzési idő: 127 min
A kocsonyát mindig hideg vízben kell feltenni főzni.
Hozzávalók:Konyha kész 1kg friss sertés köröm, 2 db kisebb hátsó csülök friss , 1 nagyobb darab friss bőr, 2 vastagabb szelet füstölt comb békebeli, 5 fej fokhagyma 20 db szemes bors, só, 2 szál sárga répa, 2 szál zöldség, 1kis fej vöröshagyma, 2 teáskanál őrölt bors.