megtekintve: 8 087 alkalommal
elkészítve: 244 alkalommal megfőztem én is
A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vízzel, majd a kakaós, sütőporos liszttel. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 C fokon megsütjük. ( kb. 20-25 perc)
A krémhez, a tojások fehérjét félkeményre verjük, hozzáadjuk a cukrot, és keményre verjük. A pudingot megfőzzük a tejben , hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét, még egy-két percig együtt főzzük. A tepsiben lévő tésztalapra simítjuk, és még kb. 10 percre visszarakjuk a sütőbe. Ha kihűlt, tetejére simítjuk a keményre felvert tejszín habot, és tetszés szerint díszítjük.
főzési idő: 5 min
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom, a " sült" krém egészen különleges.
Hozzávalók a piskótához:
6 kanál liszt
6 tojás sárgája
3-4 kanál cukor
2 kanál kakaó
1 sütőpor
1 dcl víz
1 narancs reszelt héja + leve
Krém hozzávalói:
6 tojásfehérje
6 kanál cukor
1 vaníliás puding
4 dcl tej
tetejére:
4 dcl tejszín ( Hulala)