megtekintve: 9 029 alkalommal
elkészítve: 251 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés:A sütött előmelegítjük 180 c-ra.Sütőpapírral kibélelünk egy 20-23 -cm-es tortaformát.
Vízgőz felett egy tálban felolvasztjuk a felaprított csokoládét és a felkockázott vajat,majd átöntjük egy nagy üvegtálba .Pár perc alatt szoba hőmérsékletűre hűtjük,majd hozzáadjuk a cukrot,sót,végül egyesével az egész tojásokat,és elektromos kézi habverővel elkeverjük.
A tortaformába öntjük a masszát,és 25 perc alatt készre sütjük.Ekkor még lágynak tűnik,de hűlés után meg szilárdul.Előző este a legpraktikusabb elkészíteni.
A kompóthoz apró kockára vágjuk a mangót,.a gyömbért lereszeljük,,hozzáadjuk az erdei gyümölcsöt,a mézet a citrom levét ,és jól összeforgatjuk.
Tálalásnál a torta szeletre kanalazunk a kompótból,és így kínáljuk.
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
Előző este a legpraktikusabb elkészíteni a tortát ,mert akkor megszilárdul.
Hozzávalók:200 g keserűcsokoládé 60-70%,200 g vaj,4 db tojás,egy csipet só,250 g érett mangó,250 g erdei gyümölcs keverék.2 cm gömbér,friss,2 ek méz,1/2 citrom leve,150 g kristálycukor