Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Zöld pestós tészta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 954 alkalommal

elkészítve: 73 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Scarlett69

Elkészítése

A tésztát sós vízben - al dente (fogkeményre) - főzzük.

Egy serpenyőben elkezdjük felmelegíteni a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet és pár percig kavargatjuk, világosra pirítjuk.
Kisebb lángra vesszük alatta, kevergetés közben hozzáadagoljuk a tejet és addig melegítjük, amíg besűrűsödik a szósz. Sózzuk, borsozzuk (vagyis basamell mártást készítünk).
A szószhoz adjuk a pestót, összekeverjük, majd a megfőtt tésztával is elkeverjük.
Kókuszzsírral kikent tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Friss bazsalikomlevelekkel és parmezánnal megszórva tálaljuk.

főzési idő: 8 min
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

20 dkg GM tészta

3 ek vaj/margarin

4 ek zöld pestó

3 ek rizsliszt

3 dl tej/növényi tej

3 ek parmezán

A tepsi kikenéséhez: kókuszzsír

Kövess minket a Facebookon is!