megtekintve: 10 206 alkalommal
elkészítve: 239 alkalommal megfőztem én is
A tésztát sós vízben - al dente (fogkeményre) - főzzük.
Egy serpenyőben elkezdjük felmelegíteni a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet és pár percig kavargatjuk, világosra pirítjuk.
Kisebb lángra vesszük alatta, kevergetés közben hozzáadagoljuk a tejet és addig melegítjük, amíg besűrűsödik a szósz. Sózzuk, borsozzuk (vagyis basamell mártást készítünk).
A szószhoz adjuk a pestót, összekeverjük, majd a megfőtt tésztával is elkeverjük.
Kókuszzsírral kikent tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Friss bazsalikomlevelekkel és parmezánnal megszórva tálaljuk.
főzési idő: 8 min
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
20 dkg GM tészta
3 ek vaj/margarin
4 ek zöld pestó
3 ek rizsliszt
3 dl tej/növényi tej
3 ek parmezán
A tepsi kikenéséhez: kókuszzsír